Відповідальність за вибухову посилку в Мінфін ФРН взяли грецькі радикали

Відповідальність за вибухову посилку в Мінфін ФРН взяли грецькі радикали

Укрінформ
Відповідальність за отриманий у середу Міністерством фінансів ФРН пакет з вибуховою сумішшю взяла на себе грецька ліва нелегальна організація "Змова вогневих осередків".

Її заяву процитував новинний телеканал N-TV.

"Ми беремо на себе відповідальність за відправку фіктивного пакету для німецького міністра фінансів", - заяву такого змісту розмістила організація в інтернеті в четвер.

"Змова" заявила про те, що зробила цей крок на знак солідарності із засудженими своїми членами, а також однодумцями організації - за кордоном.

Як повідомляв Укрінформ, у середу співробітники поштового відділення забили на сполох після того, як рентгенівський апарат показав наявність у товстому пакеті вибухової речовини. Викликані фахівці знешкодили детонатор прямо на пошті, решту (суміш, яка ймовірно використовувалася для виробництва піротехнічних засобів) - у спеціально призначеному для таких операцій місці. Ніхто не постраждав.

Посилка була відправлена з Афін, причому як відправник був вказаний заступник начальника консервативної опозиційної партії "Нова демократія" Адоніс Георгіадіс, якого в Греції вважають другом Німеччини і керівника її Мінфіну Вольфганга Шойбле.

"Змова вогневих осередків" не вперше відправляє вибухонебезпечні посилки. У листопаді 2010 року такий пакет з вибухівкою надійшов у відомство федерального канцлера на ім'я Ангели Меркель, також серед одержувачів був і колишній керівник уряду Італії Сільвіо Берлусконі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-