У Варшаві ексгумували наймолодшу жертву Смоленської катастрофи

У Варшаві ексгумували наймолодшу жертву Смоленської катастрофи

Укрінформ
У рамках урядового розслідування Смоленської катастрофи у четвер на військовому кладовищі Повонзкі відбулася чергова ексгумація - наймолодшої жертви трагедії, 22-річної на той час стюардеси Наталії Янушко.

Після ексгумації тіло загиблої перевезено для проведення судмедекспертизи до Любліна, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Це вже друга ексгумація, проведена цього тижня після двомісячної перерви. Зокрема, кілька днів тому ексгумовано тіло колишнього секретаря Ради охорони пам'яті боротьби і мучеництва  РП Анджея Пшевозніка. За неофіційною інформацією РАР, підтверджено, що у могилі було тіло саме цієї людини.

До кінця березня буде проведено ще чотири ексгумації, і ще кілька - у квітні.

Станом на сьогодні від початку листопада минулого року вже ексгумовано 13 жертв катастрофи, зокрема президентське подружжя Лєха та Марії Качинських. В одному випадку підтверджено підміну тіл: у могилі колишнього голови Національного олімпійського комітету Польщі Пьотра Нуровського було поховано міністра канцелярії президента РП Маріуша Гандзліка.

Торік у червні Національна прокуратура Польщі розпорядилася провести ексгумацію тіл 83 жертв  Смоленської катастрофи. Ще дев’ять тіл упродовж 2010-2015 років уже було ексгумовано, а чотири – кремовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-