Витік даних з Yahoo: у США звинуватять у хакерстві представників ФСБ

Витік даних з Yahoo: у США звинуватять у хакерстві представників ФСБ

Укрінформ
Американське правосуддя планує висунути перше в історії звинувачення у кібер-злочинності чотирьом росіянам, у тому числі представникам ФСБ, яка є урядовою структурою Російської Федерації.

Про це повідомило в середу впливове американське видання The Washington Post.

"Міністерство юстиції має намір висунути в середу обвинувачення проти двох російських шпигунів і двох хакерів у зв'язку з викраденням інформації з облікових записів 500 млн користувачів Yahoo в 2014 році, що стане першими звинуваченнями Сполучених Штатів у кібер-злочинності проти представників російського уряду", - зазначається в повідомленні.

У звинувачувальному списку фігурують, у тому числі, двоє співробітників ФСБ - Дмитро Докучаєв і його начальник Ігор Сущин.

"Особливо обурливим для урядовців у США стало те, що ці люди працювали в підрозділі розслідування кібер-злочинів ФСБ – подібного до кібер-дивізіону ФБР", - пише газета. Один із американських чиновників, наближених до розслідування, назвав це "достатньо сумним" фактом, оскільки цей підрозділ ФСБ мав розслідувати комп'ютерні вторгнення, але, як виявилось, уряд Росії використовує його для хакерських нападів.

Звинувачення включають у себе злам, шахрайство, викрадення інформації, що становить комерційну таємницю, а також економічне шпигунство. Це є частиною більшої справи, порушеної у США, підкреслюється в публікації.

При цьому зауважується, що звинувачення не пов'язані зі зламом поштового сервера Національного комітету Демократичної партії й розслідування щодо втручання РФ у президентську кампанію 2016 року. "Але цей крок відображає зростаюче прагнення уряду США щодо притягнення іноземних урядів до відповідальності за зловмисні дії в кіберпросторі", - підкреслює видання.

Сполучені Штати не мають договору про екстрадицію з Росії, але в американському уряді заявляють, що вживають заходів, зокрема, введення санкцій, що може стати стримуючим фактором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-