Лукашенко: Всі ваші

Лукашенко: Всі ваші "брексити" я не сприймаю

Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав себе прихильником цілісності Європейського Союзу.

Про це він заявив на зустрічі з міністром закордонних і європейських справ Бельгії Дідьє Рейндерсом, повідомляє прес-служба Лукашенка.

"Євросоюз - це щонайпотужніший полюс разом з Китаєм, Сполученими Штатами Америки. Європейський союз - це потужна опора для планети, якщо вона зникне - бути біді. Тому всі ваші "брексити" і націоналістичні рухи я не сприймаю, - пояснив президент. – Будь-що, Європейський союз потрібно зберегти. Це не моя особиста позиція (хоча і особиста), ця позиція випливає з міжнародних державних інтересів. Чим більше опор, тим стійкіше система. Тому я - прихильник Європейського союзу", - сказав глава Білорусі.

За його словами, Білорусь працюватиме на об'єднання і стабільність в Європі.

"Я можу вам гарантувати: ви завжди в нашій особі бачитимете країну, яка працюватиме на об'єднання, на стабільність в Європі. Ми і в скрутні часи вам проблем не створювали, і в майбутньому ніколи цих проблем вам створювати не будемо... Ми теж не без недоліків, як і ви... Потрібно, якщо у вас є досвід, пропонувати і передавати його. Ми готові вчитися. Але прошу, тільки майте на увазі: для нас святі суверенітет і незалежність", - підкреслив Лукашенко.

У лютому Рада ЄС вирішила продовжити обмежувальні заходи на один рік проти Білорусі - до 28 лютого 2018 року. Ці заходи включають збройове ембарго і блокування активів і візова заборона для чотирьох людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-