Дадін поскаржився у Слідком РФ на поліцейських

Дадін поскаржився у Слідком РФ на поліцейських

Укрінформ
Російський активіст Ільдар Дадін подав заяву в Слідчий комітет Росії на співробітників поліції, які затримали його під час пікету біля будівлі Федеральної служби виконання покарань в Москві 10 березня.

Про це повідомила в Facebook його дружина Анастасія Зотова.

«Сьогодні подали заяву на співробітників поліції, які "в кількості зразкових трьох осіб" затримали Ільдара біля будівлі ФСВН без належних підстав... Заява подана у Замоскворецький слідчий відділ, де, до речі, помічена на стіні фотографія Фелікса Дзержинського з підписом: "Якщо ви ще на волі, то це наше недоопрацювання"», - написала Зотова.

Вона також опублікувала фотокопію документа. У заяві згадуються підполковник Микола Раскін, старший лейтенант Сергій Васильєв, а також старший сержант, про якого відомий тільки номер його нагрудного знаку. Дадін вважає, що поліцейські скоїли злочин за статтею 149 КК (перешкоджання проведенню пікетування) і частини 1 статті 301 (незаконне затримання).

Як повідомлялося, Ільдар Дадін, який 10 березня вийшов з колонії в Алтайському краї після скасування вироку Верховним судом РФ, проводив одиночний пікет біля будівлі ФСВН Росії, закликаючи відправити у відставку главу карельського управління Олександра Тереха. Поліцейські затримали активіста після його прохання зачитати йому підстави вимог пред'явити паспорт і його права. Того ж дня його відпустили з ВВС після встановлення особи.

Ільдар Дадін - перший в Росії засуджений за статтею про неодноразове порушення на мітингах. Йому дали два з половиною роки колонії. Менш ніж через рік після вироку Верховний суд прийняв рішення звільнити Дадіна, оголосивши, що в його діях не було складу злочину. Активіста відпустили 26 лютого 2017 року. У карельській колонії №7 він заявив, що наглядачі знущалися з нього і застосовували тортури. Перевірка цих заяв триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-