США обмежаться участю посла на сирійських переговорах в Астані – Держдеп

США обмежаться участю посла на сирійських переговорах в Астані – Держдеп

Укрінформ
Американська сторона обмежиться участю на рівні посла США в Казахстані у зустрічі з питань сирійського врегулювання, яка розпочнеться у вівторок.

Про це розповів у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні в.о. речника Державного департаменту США Марк Тонер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Як і під час попередніх переговорів, (з американського боку – ред.) буде присутній наш посол в Казахстані",- зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він додав, що американська сторона продовжує сподіватися на те, що ці переговори "потенційно можуть привести до встановлення режиму стійкого припинення бойових дій в Сирії". У цьому зв'язку представник Держдепартаменту США наголосив, що насильство залишається перешкодою для продовження мирних переговорів у Женеві щодо сирійського врегулювання.

Водночас Тонер зазначив, що Сполучені Штати "поважають рішення сирійської опозиції не брати участь у переговорах" в Астані. Він закликав сирійський режим, а також Росію та Іран, які підтримують Асада, "докласти всіх зусиль для зниження насильства в Сирії".

Як повідомляв Укрінформ, зустрічі в столиці Казахстану по Сирії запланована на 14-15 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-