У Бухаресті протестують проти помилування корупціонерів

У Бухаресті протестують проти помилування корупціонерів

Укрінформ
Близько трьох тисяч людей беруть участь в акції протесту перед будівлею парламенту Румунії: мітингувальники вимагають відкликати з парламенту законопроект про часткове помилування корупціонерів.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Екстрені постанови уряду про помилування та пом'якшення кримінального законодавства повернулися в парламент. Соціал-демократична партія має намір прийняти закон про помилування частини корупціонерів: відповідний законопроект зареєстрував депутат від соціал-демократів Шербан Ніколае», - зазначили організатори мітингу.

Учасники акції протесту закликають парламентаріїв «припинити загравати з громадянами, оскільки в демократичному суспільстві корупціонери мають сидіти в тюрмах».

Зазначимо, що мітинги проти пом'якшення кримінального законодавства та помилування засуджених за корупцію тривають вже шостий тиждень.

Почалися протести на початку лютого після прийняття урядом Румунії двох екстрених постанов про пом'якшення кримінального законодавства та законодавства про помилування. Пізніше постанови були скасовані, проте акції протесту тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-