ЗМІ: Трамп хоче спитати в Меркель, як це - мати справу з Путіним

ЗМІ: Трамп хоче спитати в Меркель, як це - мати справу з Путіним

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп має намір проконсультуватися під час зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель щодо конфлікту на сході України та подальшої взаємодії з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це у п’ятницю повідомило агентство Reuters з посиланням на заяву американських високопоставлених осіб.

«Очікується, що вони обговорять розмір оборонних витрат Німеччини на НАТО, конфлікт в Україні, сирійських біженців, Європейський союз і безліч інших питань», - повідомили три старші посадові особи адміністрації Трампа.

Як повідомляється, деякі чиновники з адміністрації президента США скептично налаштовані щодо "потепління" відносин з Росією, про що раніше заявляв Трамп.

"Президент дуже зацікавлений почути точку зору канцлера про її практику взаємодії з Путіним. Йому буде дуже цікаво дізнатися від неї, як це - мати справу з росіянами", - заявив один з американських чиновників на умовах анонімності. 

Також за інформацією джерела Reuters, Трамп має намір проконсультуватися з Меркель про можливу роль США у дипломатичних зусиллях з врегулювання конфлікту на сході України.

Чиновники наголосили, що президент США вражений лідерством канцлера Німеччини, зокрема, її роллю поряд з Францією в пошуках миру в Україні та Афганістані. 

Як повідомляв Укрінформ, перша зустріч американського й німецького лідерів запланована на 14 березня в Вашингтоні. Очікується, що на порядку денному стоятимуть обговорення двосторонніх відносин, взаємодія на трансатлантичному просторі, зміцнення Північноатлантичного альянсу. Крім того, як зауважили пізніше в Білому домі, передбачається, що лідери говоритимуть про співпрацю в боротьбі з тероризмом, а також розв'язання конфлікту на сході України.

Зі свого боку, Ангела Меркель також представить своє бачення співпраці в рамках "Великої двадцятки", в якій Німеччина цього року головує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-