США збирають засідання глобальної Коаліції проти ІДІЛ, РФ не запросили

США збирають засідання глобальної Коаліції проти ІДІЛ, РФ не запросили

Укрінформ
За два тижні - 22-23 березня - у Вашингтоні відбудеться засідання представників 68-ми країн глобальної Коаліції, що бореться з терористичним угрупованням "Ісламська держава" в Сирії й Іраку.

При цьому нікого з Москви на цю зустріч не запрошується, повідомив у четвер в.о. речника Держдепартаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Держсекретар Рекс Тіллерсон 22 березня прийматиме глав закордонних відомств і високопоставлених представників держав глобальної коаліції з протидії ІДІЛ", - зазначив представник Держдепу під час телефонної конференції.

Наступного дня, 23 березня, відбудеться зустріч представників військових відомств країн-членів Коаліції.

"Росія не братиме участі в цій зустрічі, оскільки вона не є частиною глобальної коаліції", - уточнив Тонер.

Він зауважив, що робота проводитиметься за всіма аспектами кампанії. За його словами, обговорюватимуть питання вдосконалення тактики і стратегії в боротьбі з терористами ІД, а також координації зусиль.

"Перемога над ІДІЛ вимагає підтримки всіх членів коаліції, і держсекретар шукатиме шляхи зміцнення співробітництва, а також внесків у зусилля в боротьбі проти ІДІЛ у регіоні", - поінформував у цьому зв'язку речник Держдепартаменту США.

Крім того, за його словами, на зустрічі обговорюватимуться питання гуманітарної кризи в Сирії, Іраку, що має наслідки для цілого регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-