Звільнено генерала ФСБ, що організував арешт глави Мінекономрозвитку РФ Улюкаєва - ЗМІ

Звільнено генерала ФСБ, що організував арешт глави Мінекономрозвитку РФ Улюкаєва - ЗМІ

Укрінформ
Віце-президента та керівника служби безпеки "Роснафти" генерала Олега Феоктістова звільнено з Федеральної служби безпеки та нафтової корпорації. Причини звільнення не називаються.

Про це повідомляє "Нова газета" з посиланням на два незалежних джерела в обох структурах.

За їх даними, Олег Феоктістов, віце-президент і керівник служби безпеки "Роснафти", що завжди вважався людиною, близькою до президента "Роснафти" Ігоря Сєчина, звільнений і з держкомпанії, і з ФСБ.

Прес-секретар "Роснафти" Михайло Леонтьєв на прохання прокоментувати ситуацію, назвав ці повідомлення "звичайною нісенітницею".

В середині листопада ім'я генерала згадувалося у зв'язку із затриманням глави Мінекономрозвитку Олексія Улюкаєва, проти якого порушили справу про отримання хабаря в особливо великому розмірі. Повідомлялося, що саме Феоктістов ініціював переслідування міністра та брав участь у його затриманні в офісі "Роснафти".

До переходу в "Роснафту" Феоктістов, відомий також за прізвиськами Олег Большой і генерал Фікс, був першим заступником начальника управління власної безпеки ФСБ. Він очолював 6-у службу управління власної безпеки, що була прозвана "сєчинським спецназом", оскільки вона була створена в 2004 році за ініціативою тодішнього віце-прем'єра, нинішнього глави "Роснафти" Ігоря Сєчина.

Відтоді Феоктістов займався низкою резонансних справ, керував затриманнями у найбільш гучних кримінальних справах останніх років, у тому числі щодо вищих чиновників та колишніх губернаторів РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-