Гутерріш: Наші цілі – недосяжні без всебічної участі жінок

Гутерріш: Наші цілі – недосяжні без всебічної участі жінок

Відео
Укрінформ
Генсек ООН Антоніу Гутерріш привітав жінок всього світу з міжнародним жіночим днем та наголосив на їх визначній ролі в досягненні важливих цілей – від зміни клімату до врегулювання конфліктів.

Відповідне звернення він розмістив на офіційній сторінці Організації в мережі Youtube. 

"Права жінок – це права людини, однак цим принципом часто нехтують по всьому світі. Жінки продовжують стикатися з дискримінацією й насильством, починаючи зі шкільних класів до залів засідань та районів бойових дій", - зауважив Гутерріш.

Він наголосив, що, як генеральний секретар ООН, він "повністю прихильний забезпеченню керівної ролі жінок і гендерної рівності". Водночас, зауважив глава ООН, світ переживає неспокійні часи, де мільйони жінок і дівчаток перебувають на першій лінії криз.

"Жінки в ООН разом з чоловіками роблять все, щоб покласти край дискримінації та стереотипам та надати жінкам і дівчаткам можливість повністю реалізувати свій потенціал. Ми не можемо досягнути жодної нашої мети без всебічної участі жінок і дівчат, починаючи від зміни клімату, завершуючи сприянням стійкому розвитку та попередженню й урегулюванню конфліктів", - підкреслив генеральний секретар ООН.

Він запевнив, що ООН на щоденній основі працює по всьому світу в інтересах жінок і дівчат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-