Меркель: Потрібна Європа різних швидкостей, інакше застрягнемо

Меркель: Потрібна Європа різних швидкостей, інакше застрягнемо

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель вважає за правильне заохочувати національну різноманітність в ЄС і давати можливість його 27 членам рухатися з різними швидкостями, нікому не нав'язуючи лінію поведінки.

Про це вона заявила на зустрічі з президентом Франції Франсуа Олландом і главами урядів Іспанії і Італії Маріано Рахойєм і Паоло Джентілоні у Версалі в рамках підготовки до ювілейного саміту ЄС, який відбудеться в Римі 25 березня, передає Укрінформ.

«Ми повинні мати мужність в тому, щоб деякі країни рухалися вперед навіть тоді, коли не всі хочуть прямувати разом. Потрібна Європа різних швидкостей, інакше ми, можливо, застрягнемо. Вона завжди має бути відкрита для всіх. Ніхто не має бути виключений. Але також не слід нікому нав'язувати щось за кожним проектом», - заявила канцлер.

Вона вважає, що майбутній саміт повинен дати чіткий сигнал в цьому питанні, визначити стратегію на наступне десятиліття. У Братиславі минулого літа вже намічені деякі з пунктів, нагадала глава німецького уряду. Зокрема в тому, що стосується питань спільної безпеки і захисту зовнішніх кордонів співдружності.

Також Меркель вважає важливим враховувати національні особливості країн-членів. «Нам знадобиться з багатьох позицій більше Європи і згуртованішої Європи. Але, можливо, ми повинні також враховувати різноманіття Європи, її регіонів, дозволити знову підвищитися значущості традицій, тому що це також є частиною природи Європи. Різноманітність і багатоманітність також можуть бути силою, яка нас об'єднує і може мотивувати людей», - заявила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-