Суд РФ звільнив активістку, засуджену за репост відео

Суд РФ звільнив активістку, засуджену за репост відео

Укрінформ
Курганський обласний суд ухвалив відпустити на волю активістку Євгенію Чудновець, яку раніше засудили за репост відео зі знущаннями з малолітнього хлопчика.

Про це написав у Фейсбуці адвокат Олексій Бушмаков.

"Вирок скасувати, Чудновець виправдати, з колонії звільнити негайно!" - пише адвокат.

Раніше він повідомив, що на засіданні не вдалося налагодити відеозв'язок з колонією, тому Чудновець не змогла у ньому брати участь.

Інший адвокат, Марія Кириллова, зазначила, що Чудновець відпустять з колонії, коли туди передадуть оригінал рішення суду.

Справу Чудновець було відправлено на перегляд за рішенням Верховного суду РФ, про це клопотала Генпрокуратура Росії. Наглядове відомство вирішило, що в діях Чудновець не було складу злочину.

Як повідомлялося, наприкінці 2016 року громадянську активістку Євгенію Чудновець засудили на п'ять місяців за те, що вона з обуреними коментарями поширила у соцмережі "ВКонтакті" трьохсекундне відео з хлопчиком, з якого знущаються вихователі дитячого табору. Цей запис ліг в основу кримінальної справи проти вихователів, які отримали від трьох до шести років колонії.

Звільнення Чудновець, як раніше активіста Ільдара Дадіна, у Росії називають проявом "кирієнковської відлиги". Суть цієї відлиги - у звільненні кількох раніше явно несправедливо засуджених активістів. Сергій Кирієнко - російський політик, у минулому ліберальних поглядів, соратник Нємцова. Із середини минулого року він став заступником Адміністрації президента РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-