ООН: За п'ять місяців 66 тисяч людей втекли від боїв на півночі Сирії

ООН: За п'ять місяців 66 тисяч людей втекли від боїв на півночі Сирії

Укрінформ
Бої на півночі Сирії змушують людей залишати свої домівки. За підрахунками ООН, за останні п'ять місяців біженцями тут стали ще 66 тисяч осіб.

Про це повідомляє DW.

"Управління Організації Об'єднаних Націй з координації гуманітарних питань налічило близько 66 тисяч осіб, які були змушені залишити свої домівки на півночі Сирії через бойові дії. Про це в управлінні повідомили в неділю, 5 березня, підбиваючи проміжні підсумки гуманітарної ситуації після боїв за місто Ель-Баб", - йдеться в повідомленні.

Координатори ООН зазначили, що близько 40 тисяч залишили Ель-Баб та сусіднє з ним місто Тадеф, де з екстремістами "Ісламської держави" воювали сили Туреччини та сирійської опозиції. Ще 26 тисяч втекли з територій біля підконтрольного курдському ополченню Манбіджа та утримуваного бойовиками ІД Аль-Хафсеха, де розташоване головне джерело води для Алеппо, передає інформагенція AP.

Управління ООН також зазначило, що загроза з боку ісламістів залишається високою попри їх відступ на південний схід. Раніше в організації заявляли, що конфлікт в Сирії, який триває від червня 2011 року, забрав життя понад 310 тисяч людей. Більше половини населення країни стали біженцями, а мільйони - залежать від гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-