Франція: від Фійона пішов глава виборчого штабу

Франція: від Фійона пішов глава виборчого штабу

Укрінформ
Керівник виборчого штабу кандидата в президенти Франції від правоцентристів Франсуа Фійона Патрік Стефаніні має намір піти у відставку.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на французькі ЗМІ. Стефаніні буде виконувати свої обов'язки до вечора неділі.

Journal de Dimanche публікує лист Стефаніні до Фійона з поясненням причин відставки. Глава штабу вважає, що після скандалу навколо виплат з державних коштів дружині Фійона кандидат від правоцентристів може не потрапити у другий тур виборів - а це стане ударом для всього правого руху в країні.

Раніше від підтримки Фійона вже відмовився правоцентристський Союз демократів і незалежних та деякі діячі найбільшої правої партії Республіканців. Вони закликають Фійона зняти кандидатуру. В якості того, хто може замінити його на виборах, найчастіше називають Алена Жюппе, який поступився раніше Фійону на праймеріз правоцентристів.

Сам Фійон заявляє, що не має наміру зніматися з виборів, навіть попри те, що йому можуть висунути звинувачення. Він звернувся до прихильників із закликом у неділю прийти на масовий мітинг на свою підтримку в Парижі.

Згідно з останніми опитуваннями громадської думки, Фійон посідає третє місце і не проходить у другий тур виборів. Одне з опитувань показує, що Жюппе - якщо стане кандидатом замість Фійона - вийде на перше місце.

Перший тур виборів президента Франції пройде 23 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-