Від Фійона пішов один із представників - образився

Від Фійона пішов один із представників - образився

Укрінформ
Брюно Ле Мер, представник з питань європейських і міжнародних справ кандидата на президентство від французьких правих Франсуа Фійона, заявив у середу, 1 березня, про своє рішення покинути передвиборний штаб.

Про це повідомляє RFI.

"Ле Мер пояснив це тим, що Фійон "не дотримав слова", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що незважаючи на раніше дану обіцянку, кандидат відмовився зняти свою кандидатуру з виборів після отримання повістки до суду "для пред'явлення обвинувачення".

Раніше Фійон заявляв, що у разі пред'явленого судом звинувачення він зніме свою кандидатуру з виборів. У середу, 1 березня, стало відомо, що Фійон отримав повістку до суду на 15 березня "для пред'явлення обвинувачення".

Незважаючи на це, виступаючи перед журналістами, Фійон заявив, що "піде до кінця" і що повістка тільки додає йому "подвійну рішучість". Він відмовився знімати свою кандидатуру, назвав те, що відбувається, "політичним вбивством" і закликав французів до "опору".

У свою чергу, Брюно ле Мер заявив, що "вірить у повагу до даного слова, яке потрібне для політичної репутації і є обов'язковою умовою для спокійної роботи на благо Франції".

"Відповідно до моїх принципів, я йду з посади представника Франсуа Фійона з питань міжнародних і європейських справ", - закінчив він свою заяву.

Раніше Брюно Ле Мер виставляв свою кандидатуру на праймеріз правих, а потім, після поразки, долучився до Франсуа Фійона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-