У Конгресі США пропонують виділити Україні $150 мільйонів на військові потреби

У Конгресі США пропонують виділити Україні $150 мільйонів на військові потреби

Укрінформ
Комітет з асигнувань палати представників Конгресу США підготував законопроект, що передбачає передачу Україні 150 млн дол. на військові потреби.

Про це йдеться в тексті документа, передає 112.ua.

«Згідно з текстом документа, пропонується передати кошти до 30 вересня 2017 року. Цілі, на які спрямують ці гроші, включають в себе навчання українських військових, придбання обмундирування, а також оборонної зброї», - йдеться в повідомленні.

Крім того, підкреслюється, що ці кошти готові направити на різного роду підтримку, в тому числі армії і національних сил безпеки України.

Згідно з документом, обсяг військової допомоги, виділеної Україні, повинен скоротитися в два рази. У 2016 році в оборонному бюджеті США на військову підтримку Україні закладалося 300 млн дол.

У проекті закону сказано, що "ніякі кошти з цих фондів не можуть використовуватися для постачання систем ПЗРК".

Пропонований законопроект має бути розглянутий палатою представників конгресу США. Потім його повинен схвалити президент США.

Нагадаємо, 2 лютого голова комітету сенату США зі збройних сил Джон Маккейн запропонував президенту Дональду Трампу надати Україні "летальне озброєння" для допомоги в захисті її території від "подальших порушень з боку Росії і бойовиків". За виконання законопроекту буде відповідати Пентагон спільно з Держдепартаментом. Палата представників конгресу проведе голосування вже 3 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-