Смоленська катастрофа: ексгумаційні дії не завершаться до кінця року - прокуратура

Смоленська катастрофа: ексгумаційні дії не завершаться до кінця року - прокуратура

Укрінформ
Ексгумаційні дії щодо жертв Смоленської катастрофи продовжуватимуться й надалі і вони не завершаться в 2017 році.

Про це заявила речник Національної прокуратури Польщі Ева Бялік, повідомляє варшавський кореспондент Укрінформу з посиланням на РАР.

"Ексгумаційні дії не завершаться в 2017 році",- зазначила Бялік.

Як повідомляє польське агентство, загалом упродовж листопада-грудня ексгумовано 11 тіл жертв Смоленської катастрофи. Натомість, протягом січня-лютого цього року ексгумації не проводилися.

За словами прокурора Бялік, зараз прокуратура очікує на результати ексгумацій жертв катастрофи, що буде предметом подальшого прокурорського розслідування.

Торік у червні Національна прокуратура Польщі розпорядилася провести ексгумацію тіл 83 жертв Смоленської катастрофи. Ще дев’ять тіл упродовж 2010-2015 років уже було ексгумовано, а чотири – кремовано. Від початку листопада відбулася ексгумація 11-ти жертв катастрофи, зокрема й президентського подружжя Лєха та Марії Качинських. В результаті їх проведення виявлено підміну тіл. Зокрема, у могилі колишнього голови Національного олімпійського комітету Польщі Пьотра Нуровського було поховано міністра канцелярії президента РП Маріуша Гандзліка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-