Польські ЗМІ найчастіше прирівнюють Путіна до Гітлера

Польські ЗМІ найчастіше прирівнюють Путіна до Гітлера

Дослідження
Укрінформ
Більшість поляків покладають відповідальність за розв’язання російсько-української війни на Росію, а президента Росії Володимира Путіна польські ЗМІ серед історичних постатей найчастіше прирівнюють до Адольфа Гітлера.

Про це свідчать результати досліджень, проведених Лабораторією досліджень медіазнавства Варшавського університету в 2014-2015 роках, інформує власний кореспондент Укрінформу.

Згідно з дослідженням, більшість поляків (58,5%) переконані, що за розв’язання війни на сході України відповідальність несе Росія. Натомість 9% вважають, що відповідальність за це несе Україна, а майже 6,5% розділили її навпіл між Україною і Росією.

Більшість поляків або не можуть сказати, коли завершиться збройний конфлікт на сході України (майже 27%), або вважають, що він триватиме понад п’ять років (21,7%). У тому, що конфлікт між Росією та Україною триватиме 3-5 років, переконані 13,8%, а понад 10% поляків вважають, що він не завершиться ніколи.

Понад 41% поляків не вірять в об’єктивність інформації, яку подають польські ЗМІ про ситуацію на сході України. Довіряють цій інформації понад 31%, а майже 25% не визначилися з цього приводу.

В 2014-2015 роках польські ЗМІ, пишучи про російсько-українську війну, найчастіше прирівнювали Путіна до Гітлера та Йосифа Сталіна. Натомість дії Росії найчастіше прирівнювалися до методів, які застосовувала нацистська Німеччина та СРСР.

Оцінюючи влучність прогнозів щодо розвитку ситуації на сході України, дослідники наголосили, що найбільш точними в оцінках були оглядачі видання Dziennik Gazeta Prawna (93%). Натомість прогнози кількох інших видань були менш точними - Rzeczpospolita (50%) і Gazeta Wyborcza (33%).

Карикатура: Андрій Левченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-