У Варшаві вшанували пам'ять Бориса Нємцова

У Варшаві вшанували пам'ять Бориса Нємцова

Укрінформ
У центрі Варшави на Замковій площі вшановано пам'ять загиблого два роки тому відомого російського опозиціонера Бориса Нємцова.

В акції, яку організувало товариство “За вільну Росію”, взяли також участь відомі польські політики та журналісти, зокрема Марцін Свенціцький та Адам Міхнік, інформує кореспондент Укрінформу.

“Без сумніву,  Росія переможе. Важко сказати коли - раніше чи пізніше, краще раніше. Але ви, дорогі росіяни, переможете, оскільки, і скажу це по-російськи: ваше дело правое”,- звернувся до присутніх головний редактор видання Gazeta Wyborcza Адам Міхнік.

Учасники акції з російськими прапорами, фотографіями Нємцова та плакатами на підтримку демократії в РФ виклали запаленими лампадками слово “Борись”.

Напередодні, 26 лютого, в Москві відбувся марш пам’яті Нємцова. У ньому, за даними організаторів, взяли участь близько 15 тисяч людей. Після завершення узгодженої з владою ходи деякі активісти вирушили до місця вбивства політика. Акції пам’яті Нємцова відбулися в багатьох містах Росії та світу.

Опозиційного російського політика Бориса Нємцова застрелили 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в центрі Москви. За версією слідства, імовірним замовником і організатором злочину є колишній офіцер батальйону «Північ» Руслан Мухудінов. Йому висунуто заочне обвинувачення, з листопада 2015 року він перебуває в міжнародному розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-