Голова Європарламенту пропонує затвердити

Голова Європарламенту пропонує затвердити "план Маршалла" для Африки

Укрінформ
Голова Європейського парламенту Антоніо Таяні важає за необхідне створити табори для біженців у Лівії, а також затвердити "план Маршалла" для Африки.

Про це він сказав в інтерв'ю виданням медіагрупи Funke, опублікованому 27 лютого, повідомляє DW.

"Було б правильним створити табори для біженців у Лівії. З цією метою ЄС має укласти з Лівією угоду", - заявив Таяні.

При цьому він наголосив, що такі табори мають бути оснащені усім необхідним для біженців, зокрема йдеться про забезпечення достатньої кількості лікарів і медикаментів.

"Необхідно виділити фінансові ресурси, щоб люди могли жити там у гідних умовах протягом кількох місяців або років. Табори для біженців не повинні стати концентраційними таборами", - наголосив Таяні.

Водночас він закликав до створення "плану Маршалла" для африканських країн. "Або ми його започаткуємо зараз, або мільйони африканців протягом наступних 20 років прибудуть до Європи", - зазначив глава ЄП.

На його думку, цей план мав би включати у себе освітні програми для населення, модернізацію та розвиток сільського господарства, створення спільних підприємств.

Як повідомлялося, представник консервативної Європейської народної партії Антоніо Таяні очолив Європарламент у січні 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-