Трамп хоче збільшити витрати на оборону за рахунок Держдепу та екології - ЗМІ

Трамп хоче збільшити витрати на оборону за рахунок Держдепу та екології - ЗМІ

Укрінформ
Згідно з пропозицією президента США Дональда Трампа з держбюджету, витрати Вашингтона на оборону повинні зрости, в той час як кошти, що виділяються Державному департаменту і, наприклад, агенції з охорони навколишнього середовища передбачається скоротити.

Про це йдеться у проекті бюджету, який Білий дім має в понеділок, 27 лютого, направити федеральним відомствам, повідомляє Reuters з посиланням на два джерела, пише DW.

За словами одного з них, Трамп вимагає збільшити виділення грошей для Пентагону на суднобудування, військові літаки і більш надійну присутність на ключових міжнародних водних шляхах, таких як Ормузьку протоку і Південно-Китайське море.

Другий співрозмовник Reuters розповів, що бюджет Держдепартаменту може бути скорочений на цілих 30 відсотків, що призвело б до серйозної реструктуризації відомства та ліквідації низки програм.

Обидва чиновника спілкувалися з агентством на умовах анонімності, оскільки проект бюджету ще не був оприлюднений. При цьому процес узгодження бюджету з федеральними відомствами займає багато часу і в результаті повинен бути затверджений Конгресом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-