Трамп став першим, хто отримав негативний рейтинг у перший місяць президентства

Трамп став першим, хто отримав негативний рейтинг у перший місяць президентства

Опитування
Укрінформ
Нинішній глава Білого дому Дональд Трамп став першим з президентів США в останній історії, хто через місяць перебування на посаді має негативні рейтинги підтримки його діяльності на посаді.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного спільно телеканалом NBC та виданням The Wall Street Journal.

"В опитуванні, проведеному 18-22 лютого, 48% американців заявили, що не схвалюють діяльності Трампа в якості президента, 32% вважають, що його перший місяць в офісі засвідчив його невідповідність посаді. У відповідях на запитання про виклики в перший місяць його президентства, 52% назвали їх "реальними проблемами", що виникли внаслідок дії його адміністрації, в той час як 43% американців віднести їх до типових "складнощів зростання" для будь-якого нового президента", - йдеться в підсумках проведеного дослідження.

При цьому звертається увага на один із пунктів, де зазначається, що лише 44% опитаних вважають перебування Трампа на посаді успішним, 48% не схвалюють його дій на посаді. "Він (Трамп – ред.) є єдиним президентом в історії сучасного опитування, хто розпочав свій перший термін з сумарним негативним рейтингом (мінус 4% - ред.)", - зауважується в публікації.

Так, у порівнянні з попередниками нинішнього президента, Барак Обама починав свій термін з позитивної різниці 34%, Джордж Буш-молодший і Білл Клінтон мали приблизно таку ж перевагу, Джордж Буш-старший мав 45% у цей період.

Трамп також продовжує мати "особливо плачевні рейтинги", коли мова заходить про його темперамент. Тільки 18% підтримують його манеру поведінки, в той час як 55% вважають її поганою.

Водночас, дослідження засвідчило, що підтримка нинішнього президента з боку республіканців залишається високою.

Як зазначають організатори опитування, у ньому взяли участь 1 тис. дорослих респондентів, з яких приблизно половина відповіла на запитання по телефону. При цьому допускається статистична похибка в межах до 3,19%, йдеться в матеріалах дослідження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-