Американський генерал провів у Сирії нараду з курдами

Американський генерал провів у Сирії нараду з курдами

Укрінформ
Глава Центрального командування збройних сил США генерал Джозеф Вотел відвідав курдські збройні формування на півночі Сирії.

Про це заявив представник Збройного альянсу сирійської опозиції і курдських формувань "Сили демократичної Сирії" (SDF).

На нараді з курдськими командирами йшлося про операцію із визволення міста Ракка від бойовиків ІДІЛ. Операція із звільнення Ракки, яку ІД називає своєю столицею, почалася в травні 2016 року при підтримці авіації західної коаліції.

На сьогодні в альянс SDF входять близько 30 тисяч бійців, приблизно дві третини з них - курдські Загони народної самооборони (YPG), оголошені в Туреччині терористичною організацією. У грудні 2016 року президент Туреччини Ердоган звинуватив міжнародну коаліцію в підтримці терористів в Туреччині. Раніше у Вашингтоні незмінно наголошували, що постачають зброю тільки арабському контингенту SDF.

Але все більше ознак, що США починає більш прихильно ставитися і до курдських формувань, пише агентство dpa. "Силам демократичної Сирії" знадобиться більше озброєнь", - заявив, зокрема, командувач операцією США в Сирії та Іраку генерал Стівен Таунсенд в інтерв'ю New York Times.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-