Журналістів ВВС, CNN та New York Times не пустили на брифінг у Білому домі

Журналістів ВВС, CNN та New York Times не пустили на брифінг у Білому домі

Укрінформ
Речник Білого дому Шон Спайсер провів брифінг для значно вужчого кола журналістів, ніж зазвичай.

Про це повідомляє ВВС.

"Журналістам низки провідних американських ЗМІ, а також ВВС заборонили бути присутніми на п'ятничному брифінгу речника Білого дому. Крім ВВС, відвідати брифінг не змогли представники телеканалу CNN, газет New York Times і Los Angeles Times, а також сайтів BuzzFeed News та Politico", - йдеться у повідомленні.

Як пише New York Times, репортерів не пустили в офіс прес-секретаря Білого дому Шона Спайсера, розташований у Білому домі. Його помічники вибірково провели в його офіс інших репортерів, участь яких у брифінгу, засловами Білого дому, "була заздалегідь підтверджена".

Серед допущених до брифінгу виявилися представники каналів ABC, CBS, Fox News, сайту Breitbart News, агенції Reuters, газет Washington Times і Wall Street Journal.

Журналісти агентства Associated Press і журналу Time, яким також дозволили пройти, вирішили не брати участі в брифінгу на знак протесту.

New York Times зазначає, що п'ятничний брифінг "під запис", але "без камер" у речника Білого дому зазвичай відвідує "невелика група" журналістів. Але, як наголошує видання, адміністрації попередніх президентів США ніколи не обирали репортерів для цих зустрічей "вручну".

Тим часом, в Білому домі дали зрозуміти, що нічого незвичайного не сталося.

"Ми запросили журналістів з пулу Білого дому, всі вони були представлені. Також ми додали ще кілька людей, які в пул не входять. Нічого більше", - йдеться у листі представника Білого дому Сари Гакабі Сандерс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-