Анкара знову наполягає на видачі Гюлена

Анкара знову наполягає на видачі Гюлена

Укрінформ
Міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг готовий знову відвідати Сполучені Штати Америки або ж запросити генерального прокурора США Джефа Сешнса до Туреччини для обговорення екстрадиції Фетуллаха Гюлена.

Про це повідомляє Anadolu.

"Міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг заявив, що за необхідності готовий знову відвідати США і обговорити тему екстрадиції ватажка терористичної течії Паралельна держава Фетуллаха Гюлена", - йдеться в повідомленні.

Він також готовий запросити генерального прокурора США Джефа Сешнса до Туреччини для обговорення екстрадиції Гюлена в Анкарі.

На запитання про те, якою буде реакція Анкари у разі відмови Вашингтона від видачі Гюлена, Боздаг сказав, що подібний крок завдав би серйозного удару по двосторонніх зв'язках.

Крім того, турецький міністр не виключив, що Гюлен може втекти із США до третьої країни, оскільки, згідно з турецькими розвідданими, прибічники Гюлена придбали нерухомість у низці держав, наприклад, в Канаді.

Як відомо, Анкара звинувачує ісламського проповідника і ученого Фетуллаха Гюлена, який перебуває в добровільному вигнанні в США, в організації спроби перевороту в Туреччині з використанням незаконного доступу до держустанов, у тому числі військових, поліцейських і судових органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-