Трамп скасував рішення Обами про захист прав ЛГБТ-школярів

Трамп скасував рішення Обами про захист прав ЛГБТ-школярів

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заборонив школярам-трансгендерам користуватися туалетами відповідно з обраною ними статтю.

Про це повідомляє Ехо Москви.

Таким чином, він скасував рішення свого попередника Барака Обами, яке вважають одним із ключових у сфері захисту прав ЛГБТ-спільноти.

“Адміністрація президента США оголосила про перегляд правил відвідування громадських туалетів трансгендерами, людьми, які вважають себе приналежними до іншої статі. У травні минулого року Барак Обама домігся дозволу на використання трансгендерами туалетів для такої статі, з якою вони себе асоціюють, а не тої, яка зазначена у їхніх свідоцтвах про народження. Це було зроблено для того, щоб захистити підлітків від дискримінації з боку однолітків", - йдеться у повідомленні.

Критики цього рішення, як повідомляє Бі-Бі-Сі, говорили про перевищення повноважень федеральним урядом, а також про те, що рішення Обами ставить під загрозу конфіденційність і безпеку учнів. Формально затверджені правила не були обов'язковими, однак школи, які їм не слідують, могли залишитися без держфінансування і отримати судові позови.

Суддя в Техасі, втім, заблокував це рішення ще у серпні, а адміністрація Трампа і зовсім скасувала його. Прес-секретар Білого дому Шон Спайсер зазначив, що цим питанням не повинен займатися федеральний уряд – правила про відвідування шкільних туалетів повинні вирішувати влади штатів.

У ході виборчої кампанії Трамп вказував, що учні повинні відвідувати чоловічий чи жіночий туалет за власним вибором, проте змінив свою позицію після критики з боку республіканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-