Скасування вироку Дадіну не перемога правосуддя, а необхідність - адвокат

Скасування вироку Дадіну не перемога правосуддя, а необхідність - адвокат

Укрінформ
Російський адвокат, який захищає українських політв'язнів, Микола Полозов вважає, що скасування вироку активістові Ільдару Дадіну не перемога правосуддя, а запізніла необхідність.

Про це Полозов написав у Твіттері.

"Скасування вироку Дадіну не перемога правосуддя, а запізніла необхідність. Посадка слідчих, прокурорів і судді Дудар – перемога", - пише адвокат.

Стаття про багаторазові порушення на мітингах була введена в 2014 році. Ільдар Дадін - перший у Росії засуджений за цією статтею. У грудні 2015 року суд засудив його до трьох років позбавлення волі. У березні 2016 року термін знизили до двох з половиною років. Дадіна після вироку відправили до карельської виправної колонії № 7, де він поскаржився на тортури і знущання з боку наглядачів. Перевірки слідчих і ФСВП не виявили порушень, але після цього Дадіна перевели до іншої колонії - в Алтайському краю.

10 лютого Конституційний суд Росії визнав законною кримінальну статтю, за якою засуджено Дадіна, але ухвалив переглянути його справу. 13 лютого захист Дадіна звернувся до Верховного суду Росії з клопотанням про скасування винесеного раніше судового рішення і його звільнення з колонії. У результаті президія Верховного суду Росії в середу скасувала вирок Ільдару Дадіну. Також повідомлялося, що Генеральна прокуратура Росії відправила на додаткову перевірку матеріали справи про тортури Дадіна у карельській виправній колонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-