Генпрокуратура РФ відновила перевірку у справі про тортури Дадіна

Генпрокуратура РФ відновила перевірку у справі про тортури Дадіна

Укрінформ
Генеральна прокуратура Росії відправила на додаткову перевірку матеріали справи про тортури у карельській виправній колонії активіста Ільдара Дадіна.

Про це повідомив у Twitter фонд "Громадський вердикт" з посиланням на юриста Миколу Зборошенка.

"Генеральна прокуратура Росії відправила на додаткову перевірку матеріали справи про тортури у карельській виправній колонії, на які поскаржився активіст Ільдар Дадін", - говориться у повідомленні.

Як уточнює юрист фонду "Громадський вердикт" Микола Зборошенко, відмову російських слідчих порушити кримінальну справу скасовано.

У прес-службі управління Слідчого комітету РФ щодо Карелії стверджують, що у них немає поки що даних про скасування відмови у порушенні справи.

Статтю про багаторазові порушення на мітингах було запроваджено у 2014 році. Ільдар Дадін - перший у Росії засуджений за цією статтею. У грудні 2015 року суд засудив його до трьох років позбавлення волі. У березні 2016 року термін знизили до двох з половиною років. Дадіна після вироку відправили до карельської виправної колонії №7, де він поскаржився на тортури й знущання з боку наглядачів. Перевірки слідчих і ФСІН не виявили порушень, але після цього Дадіна перевели в іншу колонію - в Алтайському краю.

10 лютого Конституційний суд Росії визнав законною кримінальну статтю, за якою засуджено Дадіна, але ухвалив переглянути його справу. 13 лютого захист Дадіна звернувся до Верховного суду Росії з клопотанням про відміну винесеного раніше судового рішення і його звільнення з колонії. У результаті президія Верховного суду Росії у середу скасувала вирок Ільдару Дадіну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-