Канада прийме більше тисячі єзидських біженців

Канада прийме більше тисячі єзидських біженців

Укрінформ
Цього року Канада має намір надати притулок близько 1200 особам, які постраждали від ІДІЛ, більшість із яких становитимуть єзиди.

Про це повідомив міністр імміграції, громадянства та біженців Канади Ахмед Хусен, передає кореспондент Укрінформу.

«Наш уряд відданий захисту постраждалих від ІДІЛ, але хоче зробити це правильно і не поспішати. Наша операція має на меті привезти до Канади тих, хто наражається на найбільший ризик та надати їм підтримку, яку вони потребують для облаштування дому і початку нового життя тут», - сказав Хусен.

За його словами, у відборі біженців, що отримають притулок, Канада співпрацює із ООН.

«Кожен прохач притулку пройде індивідуальну співбесіду із досвідченим візовим офіцером, а також безпекову та біометричну перевірку і медичне обстеження», - додали у міністерстві імміграції.

У відомстві наголосили, що ні Канада, ні ООН не проводитимуть відбір біженців лише на основі релігійної або етнічної приналежності прохачів, однак «очікується, що більшість із тих 1200 осіб, яких прийме Канада, будуть єзидами».

За попередніми підрахунками, ця програма обійдеться Канаді у 28 млн дол, тобто близько 23 тис. дол на одного біженця.

«Окрім 1200 підтримуваних державою біженців, Канада також заохочуватиме приватних осіб спонсорувати приїзд представників вразливих категорій, визначених урядом, тож загальна кількість єзидів та інших постраждалих від ІДІЛ, які прибудуть до Канади, буде більшою» - повідомили у міністерстві імміграції.

Нагадаємо: ООН визнала злочини ІДІЛ проти древньої релігійної народності єзидів геноцидом та закликала держави-члени допомагати єзидам. Канада вперше офіційно оголосила про свій намір прийняти певну кількість представників цієї меншини ще наприкінці жовтня минулого року, однак із того часу і до нині в Канаду прибуло лише близько 400 єзидів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-