Шидло залишиться у лікарні ще на кілька днів - речник уряду

Шидло залишиться у лікарні ще на кілька днів - речник уряду

Укрінформ
Глава польського уряду Беата Шидло залишиться у лікарні під наглядом лікарів ще упродовж кількох днів, що є наслідком ДТП у п'ятницю ввечері. 

Про це на прес-конференції у Варшаві повідомив у понеділок речник польського уряду Рафал Бохенек, інформує власний кореспондент Укрінформу.

"Пані прем’єр-міністр залишиться під наглядом лікарів ще упродовж кількох наступних днів. Усе залежить від лікарів, а ми на 100% підпорядковані їхнім рішенням. Це від них залежить, коли глава польського уряду залишить шпиталь", - заявив Бохенек.

Він зазначив, що завтрашнє засідання уряду замість Шидло очолить віце-прем'єр-міністр Пьотр Глінський.

Бохенек не повідомив, які травми отримала під час ДТП польська прем’єрка, зазначивши лише, що вони є типовими для автопригоди. Водночас він наголосив, що травми не є серйозними і не вимагали хірургічного втручання.

Речник уряду поінформував, що Шидло у лікарні виконує свою роботу - зустрічається там з міністрами та своїми працівниками, віддає розпорядження, проводить робочі телефонні розмови.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю під час пересування в місті Освенцим на півдні Польщі урядової колони 21-річний водій автомобіля Fiat Cinquecento пропустив перший автомобіль кортежу і, повертаючи ліворуч, в'їхав у другий, в якому перебувала прем'єр. Намагаючись уникнути ДТП, водій прем'єрського автомобіля різко вивернув кермо і в'їхав у дерево. В результаті до шпиталю потрапили Шидло, начальник її охорони та водій автомобіля прем'єра.

Прокуратура висунула звинувачення водію автомобіля Fiat у спричиненні ДТП. Польська парламентська опозиція (партії "Громадянська платформа" і "Сучасна") повідомили, що нададуть водію юридичну допомогу, оскільки вважають звинувачення на його адресу передчасними. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-