Протести в Румунії урізноманітнили марафоном навколо будівлі уряду

Протести в Румунії урізноманітнили марафоном навколо будівлі уряду

Укрінформ
Дванадцятий день антиурядових протестів у Румунії маніфестанти відзначили марафонським бігом навколо будівлі уряду в Бухаресті.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми організовуємо незвичайну акцію протесту проти уряду. По прилеглих до урядової будівлі бульварах ми пробежим марафонську дистанцію в 42 кілометри. Ми сподіваємося, що до марафонського бігу протесту приєднаються й інші маніфестанти», - повідомили організатори протестів з групи «Корупція вбиває».

Румунські журналісти підрахували, що їм належить пробігти двадцять кіл навколо будівлі Кабінету міністрів.

Маніфестанти тримають в руках плакати з написами «Відставка!», «Сон нації породжує монстрів!», «Злодії повинні сидіти в тюрмі».

Як повідомлялося, антиурядові акції протесту почалися в Румунії після затвердження урядом двох екстрених постанов – про амністію та про внесення змін до кримінального законодавства. Постанови згодом були скасовані, проте маніфестанти продовжують акції протесту, вимагаючи відставки уряду.

Двома днями раніше автор постанов, міністр юстиції Флорін Йордаке подав у відставку. На його місце була призначена Ганна Бирхалл, яка заявила, що все ж таки буде наполягати на внесенні змін у кримінальне законодавство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-