Після ДТП з Шидло змінять роботу Бюро охорони польського уряду

Після ДТП з Шидло змінять роботу Бюро охорони польського уряду

Укрінформ
Прем’єр-міністр Польщі Беата Шидло почувається “цілком добре” після ДТП, що сталася у п’ятницю ввечері в місті Освенцим на півдні Польщі.

Про це на прес-конференції в суботу заявив глава МВС Польщі Маріуш Блащак, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Пані прем’єр повідомила, що почувається цілком непогано, самопочуття хороше. Ми всі маємо надію, що вона дуже швидко повернеться до своїх обов’язків”, - заявив Блащак.

Він додав, що начальнику охорону глави уряду успішно проведено операцію, а водія прем’єра, якого також було госпіталізовано, вже виписали з лікувального закладу.

Говорячи про деталі ДТП, Блащак зазначив, що водій прем’єра є кваліфікованим працівником Бюро охорони уряду (BOR), автомобіль глави уряду був новим, 2016 року випуску, й оснащеним для перевезення перших осіб.

За його словами, з урахуванням наслідків цієї аварії МВС підготує зміни у функціонуванні BOR. Вони стосуватимуться як дій у надзвичайних ситуаціях, так і вимог до парку автомобілів, які обслуговують перших осіб держави.

Заступник глави МВС Ярослав Зелінський уточнив, що зміни включатимуть збільшення кількості функціонерів BOR, розширення їх повноважень у Польщі і звуження - за кордоном. Планується також змінити назву структури, наприклад на Національну службу охорони.

За його словами, до BOR цього року має бути прийнято не менше 300 осіб.

Як інформувало агентство, коли урядовий кортеж їхав по Освенциму, 21-річний водій автомобіля Fiat Cinquecento пропустив перший автомобіль кортежу і, повертаючи ліворуч, в’їхав у другий, у якому перебувала прем’єр-міністр. Намагаючись уникнути ДТП, водій прем’єрського автомобіля різко вивернув кермо, унаслідок чого автівка врізалась у дерево.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-