В ЄС засудили рішення Ізраїлю про будівництво на Західному березі Йордану

В ЄС засудили рішення Ізраїлю про будівництво на Західному березі Йордану

Укрінформ
Європейський союз засуджує прийняття ізраїльським кнесетом 6 лютого "Закону про врегулювання", в якому йдеться про легалізацію тисяч будинків для поселенців на Західному березі річки Йордан.

Про це йдеться в заяві глави зовнішньополітичного відомства ЄС Федеріки Могеріні.

Наголошується, що закон легалізує численні поселення і форпости, які раніше вважалися незаконними навіть за ізраїльськими законами і які є незаконними у відповідності з міжнародним правом. Також повідомляється, що при прийнятті даного рішення ізраїльський парламент вийшов за межі своєї юрисдикції.

"Будучи реалізованим, закон завадить планам співіснування двох держав і закріпить нерівність, одвічну окупацію та конфлікт", - йдеться в заяві Могеріні.

Глава європейської дипломатії нагадала, що "відповідно до недавно прийнятої резолюції 2334 РБ ООН, ізраїльські поселення на окупованій палестинській території є незаконними згідно з нормами міжнародного права".

Могеріні закликала ізраїльське керівництво утримуватися від застосування цього закону і уникати заходів щодо "подальшого підвищення напруженості та створення загрози для перспективи мирного врегулювання конфлікту".

"Від Ізраїлю чекають підтвердження діями і політикою прихильності вирішення конфлікту шляхом створення двох держав, щоб відновити взаємну довіру і створити умови для прямих і конструктивних переговорів", - йдеться в заяві.

Нагадаємо: парламент Ізраїлю ухвалив законопроект, який дозволить легалізувати будівництво єврейських поселень на палестинських територіях. Очікується, що даний законопроект може піддатися перевірці з боку Вищого суду справедливості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-