У Бухаресті вже два мітинги: одні вимагають відставки уряду, інші - президента

У Бухаресті вже два мітинги: одні вимагають відставки уряду, інші - президента

Укрінформ
У Румунії восьмий день поспіль тривають антиурядові маніфестації: головна вимога протестувальників – відставка уряду і проведення дострокових парламентських виборів.

Учасники іншої акції протесту, яка триває перед президентським палацом Котрочень, вимагають відставки президента Клауса Йоганніса, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжимо наші акції протесту, так як навіть після звернення президента Клауса Йоганніса до парламентаріїв нам здається, що лідери коаліції наші голоси так і не почули», - заявив один з учасників акції.

За попередніми даними, в антиурядовому мітингу на площі Вікторія у центрі Бухареста беруть участь близько 10 тисяч громадян, в той час, як на мітингу проти президента присутні трохи більше тисячі мешканців румунської столиці.

Як повідомлялося, кількома днями раніше уряд Румунії затвердив екстрені постанови про внесення змін у кримінальне законодавство. Це і стало приводом для початку антиурядових протестів. Більшість маніфестантів вважають, що своїми постановами уряд мав намір узаконити в країні хабарництво і корупцію. У неділю, 5 лютого, постанови були скасовані, проте маніфестанти продовжують акції протесту.

У вівторок, 7 лютого, президент Румунії Клаус Йоганніс виступив із зверненням перед депутатами обох палат парламенту – Сенату і Палати депутатів. У своєму виступі президент закликав членів правлячої коаліції до здорового глузду, пошуку оптимальних шляхів виходу з кризової ситуації, переконуючи уряд зосередитися на вирішенні нагальних соціально-економічних проблем, а не на пом'якшення кримінального законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-