Уряд Румунії таки скасував постанови про пом'якшення кримінального законодавства

Уряд Румунії таки скасував постанови про пом'якшення кримінального законодавства

Укрінформ
На проведеному в Бухаресті засіданні уряду Румунії були анульовані екстрені постанови про помилування та про внесення змін в кримінальне законодавство.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Згідно з порядком денним, уряд також затвердив постанову про розсекречення стенограми засідання Кабінету міністрів, під час якого були затверджені постанови, що спровокували багатотисячні акції протесту по всій країні.

Незважаючи на рішення уряду, учасники багатотисячних акцій протесту в Румунії заявили, що  чекатимуть на вулицях рішення уряду про анулювання екстрених постанов. Очікується, що на вулиці румунських міст в неділю ввечері вийдуть близько 500 тисяч громадян.

Як повідомляв Укрінформ, кількома днями раніше уряд Румунії затвердив екстрені постанови про помилування та про внесення змін в кримінальне законодавство.

Згідно з однією з постанов, державного чиновника не може бути притягнуто до кримінальної відповідальності, якщо нанесений ним збиток не перевищує суму в 50 тисяч євро.

Згідно з іншою постановою, помилуванню підлягають ув'язнені, засуджені до 5 років тюремного ув'язнення (але не більше), вагітні жінки, жінки, у яких вдома залишилися неповнолітні діти. Буде знято також судимість з засуджених до умовних тюремних термінів.

Постанови уряду стали основним мотивом багатотисячних антиурядових маніфестацій, які тривають вже п'ятий день по всій країні. В акціях протесту щодня беруть участь від 200 до 300 тисяч громадян. Більшість учасників акцій протесту вважають, що урядовими постановами в Румунії фактично узаконюється корупція і хабарництво.

Своє занепокоєння подіями, що відбуваються в Румунії,  висловили лідери Євросоюзу, закликавши румунську владу не послаблювати боротьбу з корупцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-