Офіс НАТО в Кишиневі може перешкодити

Офіс НАТО в Кишиневі може перешкодити "Придністровському врегулюванню" - Додон

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон вважає, що відкриття офісу НАТО в Кишиневі може негативно вплинути на переговорний процес з Придністровського врегулювання.

Про це він заявив за підсумками зустрічі у Брюсселі із заступником Генерального секретаря НАТО Роуз Гетемюллер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Ми вважаємо, що відкриття офісу НАТО в Кишиневі може створити перешкоди переговорному процесу з Придністровського врегулювання. Я запропонував заступникові Генсека Альянсу не поспішати з відкриттям офісу, а якщо він все-таки буде відкритий, оскільки угоду вже підписано і ратифіковано парламентом, то в майбутньому ми ще повернемося до обговорення питання про статус кишинівського офісу НАТО", - зазначив Додон.

Водночас він висловив задоволення реалізацією окремих програм співробітництва між Молдовою і НАТО, зокрема програмою з утилізації складів з пестицидами, що залишилися на території Молдови ще з радянських часів.

Раніше уряд Молдови і керівництво НАТО підписали Угоду про відкриття офісу Альянсу в Кишиневі. Планується, що офіс відкриють у першій половині 2017 року. Як заявили прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп, спікер парламенту Андріан Канду і Генсек НАТО Йєнс Столтенберг, в офісі не працюватимуть кадрові військові Альянсу, а лише цивільні особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-