У Берліні розчаровані рішенням Кнесету

У Берліні розчаровані рішенням Кнесету

Укрінформ
У Німеччині з розчаруванням сприйняли легалізацію напередодні парламентом Ізраїлю незаконних поселень і форпостів на Західному березі річки Йордан.

Позиція уряду викладена в заяві МЗС ФРН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Багатьох в Німеччині, хто стоїть на стороні Ізраїлю, цей крок розчарував", - йдеться в заяві.

Віра в те, що Ізраїль прихильний до врегулювання близькосхідного конфлікту на основі принципу "двох держав", серйозно підірвана, між тим тільки на основі цього принципу можна домогтися довгострокового миру в регіоні, що відповідає інтересам самого Ізраїлю, зазначають в МЗС. 

У німецькому зовнішньополітичному відомстві розраховують, що уряд Ізраїлю повернеться до своєї прихильності принципу "двох держав" і підкріпить заяви практичними кроками, яких вимагає "близькосхідний квартет". У МЗС ФРН вважають, що ухвалений парламентом закон має бути підданий "критичному правовому аналізу".

Як повідомлялося, парламент Ізраїлю ухвалив закон, який легалізував близько чотирьох тисяч будинків, незаконно побудованих в поселеннях на Західному березі. У документі йдеться, що палестинці, що спочатку володіли землею, отримають в якості компенсації гроші або іншу ділянку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-