Трамп досі вірить Путіну, що Росія не причетна до подій на Донбасі - WP

Трамп досі вірить Путіну, що Росія не причетна до подій на Донбасі - WP

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп досі намагається вірити заявам Путіна про те, що Росія не бере участі у збройному конфлікті на сході України, принаймні в останній ескалації на Донбасі.

Про це пише американське впливове видання The Washington Post

"Президент Трамп ставить під сумнів, чи підтримує Москва сепаратистів, причетних до останньої ескалації бойових дій на сході України, приймаючи сторону президента Володимира Путіна, який довгий час заперечував свою причетність до конфлікту попри свідчення про зворотне", - зауважує газета.

Наступного дня після телефонної розмови з Путіним Трамп невизначено охарактеризував спалах конфлікту в Україні, зазначивши: "Ми не знаємо точно, що там відбувається".

У інтерв'ю телеканалу Fox News американський президент зауважив: "Ми не знаємо, чи можна їх (проросійських бойовиків – ред.) контролювати. Вони діють безконтрольно? Це також трапляється. Ми з'ясуємо це. Я був би здивований, але ми подивимось".

Коментарі Трампа лише засвідчили, що його прагнення до зближення відносин з Росією можуть затьмарити його бачення того, що відбувається в Україні, куди США надіслали військове обладнання та проводять військові навчання й тренування, пише газета.

Москва ж заперечує причетність до трирічного конфлікту, незважаючи на прямі докази поставок озброєння та забезпечення бойовиками сепаратистських сил на сході України, йдеться в публікації.

Прагнення Трампа встановити дружні відносини з Путіним стривожили українське керівництво, пише газета. Президент Петро Порошенко у телефонній розмові в суботу порушив ці питання.

"У офіційному повідомленні щодо розмови (з Порошенком – ред.) Трамп висловив готовність працювати з Києвом і Москвою для вирішення конфлікту. Але ця заява зводиться до того, щоб допомогти "відновити мир уздовж кордону," в той час як насильство відбувається на території східної частини України", - зауважує The Washington Post.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-