Міноборони РФ збільшує закупівлю засобів імітації й маскування військової техніки

Міноборони РФ збільшує закупівлю засобів імітації й маскування військової техніки

Укрінформ
Російське Міністерство оборони та головні підприємства - розробники озброєння в 2016 році майже в два рази збільшили замовлення засобів імітації та маскування військової техніки.

Про це повідомив "Інтерфаксу" керівник відділу маркетингу та продажу продукції військового призначення компанії "Русбал" Олексій Комаров.

"Сьогодні замовляється практично весь діапазон продукції, яку виробляє компанія. Це макети літаків, сухопутної військової техніки типу танків, ракетних комплексів", - сказав Комаров.

Замовлення на цю продукцію, за його словами, в 2016 році в порівнянні з 2015 роком "збільшилися приблизно на 80%".

Раніше в Міноборони РФ повідомляли, що для дезорієнтації розвідки відпрацьовується розгортання засобів імітації - надувних пневмомакетів різного озброєння. У тому числі згадувалися макети винищувачів МіГ- 31 і зенітних ракетних систем С- 300 танків Т- 80 та ракетних комплексів "Точка-У".

Про таку практику інформували ракетні війська стратегічного призначення РФ. Вона випробувана, зокрема, при вдосконаленні прийомів   з приховування та імітації рухливих грунтових ракетних комплексів "Ярс".

За словами Комарова, в 2017 році замовлення на постачання засобів маскування та імітації ще зросте. "Причому - за всією номенклатурою продукції, що випускається компанією", - зазначив він.

"Русбал" спеціалізується на виробництві надувних пневмомакетів зразків військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-