Меркель стала кандидатом на пост канцлера від ХДС/ХСС

Меркель стала кандидатом на пост канцлера від ХДС/ХСС

Укрінформ
Християнсько-демократичний союз (ХДС) та Християнсько-соціальний союз (ХСС) на засіданні президій обох партій висунули Ангелу Меркель єдиним кандидатом на пост канцлера на майбутніх виборах до бундестагу.

Про це повідомляє телеканал ARD з посиланням на учасників зустрічі.

"Керівництво обох союзних партій оголосило після довгих вагань з боку ХСС Ангелу Меркель єдиним кандидатом на  пост канцлера на загальних виборах у вересні", - йдеться в репортажі.

Кандидатура Меркель була підтримана одностайно.  

Дводенна зустріч керівництва двох партій проходила в Мюнхені, Баварія, прем'єр-міністром якої є Хорст Зеєхофер. На зустрічі сторони обговорювали питання ведення спільної виборчої кампанії.

Як раніше повідомляв Укрінформ, ХДС, яку очолює Меркель, висунула її ще в листопаді минулого року. Вагання ж "братської партії" пов'язані з різкою розбіжністю в позиціях Меркель та глави ХСС Хорста Зеєхофера у питанні біженців. Розбіжності зберігаються: останній вимагає встановити верхню межу прийому біженців, глава уряду не погоджується зробити це.

Вибори до бундестагу заплановані на 24 вересня. Основним конкурентом Меркель є кандидат соціал-демократів Мартін Шульц. Його рейтинги підтримки у населення переважають над рейтингами нинішнього канцлера Ангели Меркель. Вибори до парламенту у ФРН непрямі - громадяни голосують за політичні партії, які після перемоги формують кабінет і призначають канцлера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-