Протестувальники в Румунії: Ми не здаємося, ми більше не довіряємо уряду

Протестувальники в Румунії: Ми не здаємося, ми більше не довіряємо уряду

Укрінформ
Багатотисячні антиурядові акції протесту в Румунії тривають, незважаючи на скасування урядових постанов про помилування та про внесення змін в кримінальне законодавство.

Мітингувальники заявляють про недовіру уряду під керівництвом Соріна Гриндяну, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не здаємося, ми більше не довіряємо уряду», - написано на вивішеному перед будівлею уряду Румунії електронному банері.

За попередніми даними, в антиурядовому мітингу в Бухаресті беруть участь понад 75 тисяч громадян. Аналогічні заходи відбуваються й у великих містах країни – Клужі, Тімішоарі, Бистриці, Яссах та інших. Всього в акціях протесту по всій країні очікується участь близько 500 тисяч громадян. Це найбільші антиурядові маніфестації з часів падіння комуністичного режиму в Румунії у грудні 1989 року.

Декількома годинами раніше на проведеному в Бухаресті засіданні уряду Румунії були анульовані екстрені постанови про помилування та про внесення змін в кримінальне законодавство. Разом з тим, уряд доручив міністерству юстиції провести розширені публічні дебати за анульованими вже постановами.

Акції протесту були ініційовані кілька днів тому після прийняття екстрених постанов про помилування та про внесення змін в кримінальне законодавство. Більшість учасників акцій протесту вважають, що урядовими постановами в Румунії фактично узаконювалась корупція і хабарництво.

Своє занепокоєнння подіями, що відбуваються в Румунії, висловили лідери Євросоюзу, закликавши румунську владу не послаблювати боротьбу з корупцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-