Молдова наполягає на виведенні російських військ з Придністров'я

Молдова наполягає на виведенні російських військ з Придністров'я

Укрінформ
Республіка Молдова стурбована тривалою незаконною присутністю на території Придністровського регіону російських військ та озброєнь і наполягає на їх заміні цивільною місією під егідою міжнародних організацій.

Про це заявив прем'єр-міністр Молдови Павло Філіпп за підсумками зустрічі з Діючим головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Австрії Себастьяном Курцем, повідомляє власний кореспондент агентства в Молдові.

"Ми занепокоєні незаконною присутністю на території Придністровського регіону Молдови російських військ і озброєнь і наполягаємо не лише на беззастережному їх виведенні з території нашої країни, а й на заміні російських миротворців у Зоні безпеки на Дністрі цивільною місією міжнародних спостерігачів під егідою міжнародних організацій", - наголосив молдавський прем'єр.

Керівник молдавського уряду висловив сподівання, що в 2017 році учасники переговорів з Придністровського врегулювання у форматі "5+2" розпочнуть обговорення питання про надання Придністровському регіону спеціального статусу у складі єдиної молдавської держави. Прем'єр також категорично висловився проти ідеї про федералізацію країни.

У переговорах з Придністровського врегулювання беруть участь Молдова і Придністров'я - сторони конфлікту, Україна, ОБСЄ і Росія - гаранти і посередники, ЄС і США - спостерігачі.

Як повідомлялося, на території Придністровського регіону розквартирований обмежений контингент російських військ (понад 1600 військовослужбовців), а на військових складах у селі Колбасна Рибницького району ще з радянських часів зберігається більше ніж 20 тисяч тонн боєприпасів, снарядів та авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-