У Трампа докладно роз'яснили, за що Іран отримав нову порцію санкцій

У Трампа докладно роз'яснили, за що Іран отримав нову порцію санкцій

Укрінформ
В адміністрації Білого дому відкрито називають Іран розсадником світового тероризму та наголошують, що більше не терпітимуть його войовничих загроз регіону та світу в цілому.

Про це йдеться в заяві радника з питань національної безпеки президента Трампа Майкла Флінна, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ісламська Республіка Іран є найбільшим у світі спонсором тероризму та підтримує й бере участь у насильницьких діях, які дестабілізують Близький Схід. Така поведінка здається безперервною попри дуже сприятливу угоду, яку надала Ірану адміністрація Обами. Ці санкції спрямовані проти такої поведінки", - заявив радник президента США.

Він також підкреслив, що вище керівництво Ірану "продовжує загрожувати Сполученим Штатам і їхнім союзникам". Такі приклади включають захоплення десяти американських моряків і двох патрульних катерів у січні 2016 року, необгрунтовані перепони для руху суден і неодноразові випробування нових зразків озброєнь. "Тільки цього тижня Іран провів випробування балістичної ракети, і одне з його довірених терористичних угруповань здійснило напад на саудівське судно в Червоному морі", - йдеться в заяві.

Міжнародне співтовариство є "занадто терпимим до негожої поведінки Ірану", наголошується в документі. Ритуал чергового скликання Ради Безпеки ООН на екстрену нараду та прийняття різких заяв виявляються недостатнім, підкреслив радник президента.

"Адміністрація Трампа більше не терпітиме провокацій Ірану, які загрожують нашим інтересам. Закінчилися ті дні, коли ми заплющували очі на ворожі і войовничі дії Ірану щодо США і світової спільноти", - підкреслюється в документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-