Фійон не проходить у другий тур. Макрон має всі шанси стати президентом Франції

Фійон не проходить у другий тур. Макрон має всі шанси стати президентом Франції

Опитування
Укрінформ
Кандидат у президенти Франції консерватор Франсуа Фійон, навколо якого в останні тижні розгорівся скандал, не вийде у другий тур виборів.

Про це свідчать дані соціологічного опитування Ifop Fiducial, повідомляє Reuters.

На думку експертів, в першому турі президентських виборів у Франції колишній міністр економіки Франції Емманюель Макрон набере 20,5% голосів, а консерватор Франсуа Фійон — 18,5%. Лідирувати буде глава французького ультраправого "Національного фронту" Марін Ле Пен з результатом в 25%, йдеться у повідомленні.

Таким чином, до другого туру вийдуть Макрон і Ле Пен. Соціологи прогнозують, що глава ультраправої партії програє кандидату лівих сил з результатом в 37% голосів, у той час як Макрон отримає 63%.

Нагадаємо, раніше соціологи заявляли, що, найімовірніше, перемогу і в першому, і в другому турі отримає Фійон. Однак вони змінили свої прогнози після публікації WikiLeaks компрометуючих документів, що стосуються діяльності Фійона і Ле Пен. У них, зокрема, вказувалося, що Фійон, будучи депутатом парламенту, влаштував свою дружину своєю помічницею, і вона отримувала зарплату, не виконуючи при цьому ніяких обов'язків. Це нібито коштувало бюджету 900 тисяч євро.

Марін Ле Пен викрили в нецільовому використанні коштів Європарламенту - вона повинна буде повернути 340 тисяч євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-