Московський суд залишив Дадіна в алтайській колонії

Московський суд залишив Дадіна в алтайській колонії

Укрінформ
Замоскворецький районний суд Москви у п'ятницю визнав законним переведення засудженого активіста Ільдара Дадіна в колонію в Алтайському краї, відхиливши його адміністративний позов.

Про це повідомляє агентство "Москва".

«У задоволенні адміністративної позовної заяви Дадіна відмовити», - сказала суддя Неллі Рубцова.

Захист Дадіна наполягає, що рішення Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) перевести його із Сегезької колонії в Карелії в іншу виправну установу, що знаходиться набагато далі від місця проживання засудженого, є порушенням Європейської конвенції про захист прав людини.

Також повідомлялося, що Дадін просив голову Громадської спостережної комісії в Алтайському краї допомогти йому перевестися назад у Карелію, оскільки активіст вже привернув увагу до катувань у цій виправній установі і може особисто допомогти частині ув'язнених.

Нагадаємо, Ільдар Дадін першим у Росії був засуджений за статтею про "неодноразове порушення правил проведення публічних заходів" до двох з половиною років позбавлення волі. На своїх пікетах він виступав у тому числі і на підтримку України.

На початку вересня Дадіна етапували в колонію в місті Сегежа в Карелії. 1 листопада він поскаржився на побиття і катування співробітниками ФСВП, а в грудні його перевели в алтайську колонію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-