Шульц значно випередив Меркель за популярністю серед населення

Шульц значно випередив Меркель за популярністю серед населення

Інфографіка
Укрінформ
Кандидат на посаду канцлера ФРН від Соціал-Демократичної партії Німеччини Мартін Шульц значно випередив іншого кандидата, нинішню главу уряду Ангелу Меркель.

Про це свідчать дані соцопитування DeutschlandTrend телеканалу ARD.

«Якби німці могли вибирати канцлера безпосередньо, то зараз явно випереджав би Мартін Шульц з СДПН», - йдеться в результатах дослідження.

50% обрали б його. Це на 9 пунктів більше порівняно з середою минулого тижня, коли Шульц був висунутий кандидатом.

За Меркель ж проголосували б 34% респондентів, що на 7 пунктів менше, ніж тиждень тому.

Рівно половина опитаних заявили, що хотіли б, щоб майбутнім урядом керувала СДПН, 39% - блок Християнсько-Демократичного союзу і Християнсько-соціального союзу (ХДС/ХСС). «Дуже хорошим для країни» вважають коаліції СДПН, ХДС/ХСС 43% респондентів.

Що стосується підтримки окремих партій, то на першому місці як і раніше ХДС (партія Меркель) з 34 відсотками (при зниженні на 3 процентних пункту), утім, різко, на 8% зросла підтримка СДПН – до 28%; Альтернативу для Німеччини підтримують 12%, на 3% менше, ніж тиждень тому; Ліві і Зелені мають по 8 відсотків при однаковому падінні рейтингів на 1%.

Як вже повідомляв Укрінформ, СДПН 24 січня СДПН дещо несподівано висунула кандидатом на посаду канцлера на парламентських виборах не голову партії, віце-канцлера Зігмара Габріеля, а Мартіна Шульца, який за кілька днів до цього зняв з себе повноваження голови Європейського парламенту.

Думка громадян відбиває загальну тенденцію, однак голосувати за майбутнього главу уряду будуть не вони, а обрані ними 24 вересня 2017 депутати бундестагу. Тому важливіша тут підтримка партій – канцлером буде представник тієї, яка набере більшість у майбутньому парламенті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-