ЄСПЛ присудив Навальному 63 тисячі євро через затримання на акціях протесту

ЄСПЛ присудив Навальному 63 тисячі євро через затримання на акціях протесту

Укрінформ
Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) визнав порушення з боку російської влади при затриманні політика Олексія Навального на акціях протесту у 2012-2014 роках. Навальному присудили компенсацію у розмірі понад 63 тисяч євро.

Про це в четвер повідомляє "Медуза".

У своїй скарзі Навальний оспорював сім затримань: після президентських виборів у березні 2012 року, після акції протесту на Болотній площі у травні 2012 року (тричі), у Слідчого комітету у жовтні 2012 року і у Замоскворецького районного суду Москви у лютому 2014 року (двічі).

Навальний стверджував, що російські правоохоронні органи розганяли мирні демонстрації, а затримання називав спробою перешкодити своїй політичній діяльності.

Суд визнав порушення права на мирні збори й неправомірне обмеження свободи Навального. У шести випадках ЄСПЛ також угледів порушення права на справедливий розгляд. Претензію про дискримінацію за політичними мотивами суд вирішив не розглядати, оскільки затримання були визнані неправомірними.

Навальний раніше вже скаржився в ЄСПЛ на переслідування за політичними мотивами. Так він трактував порушення кримінальної справи про розкрадання майна підприємства "Кировлес". ЄСПЛ відмовився вважати цю справу політичною, але ухвалив, що Навального засудили за дії, які не можна відрізнити від звичайного ведення бізнесу. Зараз справа знаходиться на перегляді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-