У Бухаресті десятки тисяч людей вимагали відставки уряду

У Бухаресті десятки тисяч людей вимагали відставки уряду

Фото
Укрінформ
У Бухаресті близько 30 тисяч людей зібралися перед будівлею уряду Румунії, вимагаючи його відставки через прийняті напередодні постанови про помилування та про внесення змін в кримінальне законодавство.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я протестую проти злодіїв у владі. Ми хочемо бачити у владі чисті, а не брудні політичні партії", - заявив один з учасників акції.

Протестувальники називають вчорашній день, коли були затверджені згадані документи, "чорним вівторком" в історії країни.

В центрі Бухареста виставлені посилені кордони жандармів і поліцейських.

Аналогічні акції протесту проходять в Тімішоарі, Клужі та інших великих містах Румунії.

Як повідомлялося, напередодні ввечері уряд Румунії затвердив постанови про помилування та про внесення змін в кримінальне законодавство. В ніч з вівторка на середу документи були вже опубліковані в Офіційному моніторі Румунії.

Згідно з однією з постанов державний чиновник не може бути притягнутий до кримінальної відповідальності, якщо нанесений ним збиток не перевищує суму в 50 тисяч євро.

Згідно з іншою постановою помилуванню підлягають ув'язнені, засуджені до 5 років тюремного ув'язнення (але не більше), вагітні жінки, жінки, у яких вдома залишилися неповнолітні діти. Буде знято також судимість з засуджених до умовних тюремних термінів.

Президент Румунії Клаус Йоханніс назвав затвердження цих документів "днем жалоби для румунської правової держави", наголосивши, що "зміни в кримінальному законодавстві не проводяться по ночах".

Більшість учасників акцій протесту переконані, що урядовими постановами в Румунії фактично узаконюється корупція і хабарництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-