Хакери атакували МЗС Чехії

Хакери атакували МЗС Чехії

Укрінформ
Чеське зовнішньополітичне відомство зазнало масованої хакерської атаки, частково успішної.

Про це заявив у вівторок на екстреній прес-конференції міністр Любомир Заоралек.

"Облікові записи електронної пошти Міністерства закордонних справ зазнали хакерської атаки", - повідомив дипломат.

За його словами, він обговорив ситуацію з кращими експертами і ті сказали, що "характер атак є дуже складним; що, за їх словами, злом серверів здійснили певні іноземні держави". Чеські експерти схильні вважати, що "напад дуже нагадує характер атак на систему Демократичної партії Сполучених Штатів".

Міністерство фіксує діяльність хакерів у своїй системі з початку січня. Вони намагалися проникнути до внутрішньої мережі відомства, де змогли б отримати доступ до секретної інформації, але потрапили в десятки ящиків електронної пошти співробітників, у тому числі й заступника міністра.

Як повідомили Укрінформу з організації European Values, що базується в Празі і займається розкриттям фактів дезінформації, атаки, яких зазнали "тисячі файлів", тривали протягом кількох місяців. У МЗС заперечують, що хакерам вдалося отримати секретну інформацію. Сайт розслідувань Neovlivni.cz стверджує, навпаки, що зломщики змогли також дістатися інформації, що стосується союзників Чехії, тобто країн-членів НАТО і ЄС.

Ці атаки назвали "найбільшим у Чехії скандалом у сфері безпеки за останні роки". Створено групу, яка займається розслідуванням цієї справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-